Resepi ikan siakap stim- menu
pertama puasa
Bahan-bahan
-ikan siakap
-halia
-serai
-bawang putih
-lada hitam
-sos tiram
-garam
-cabai
-daun sup&daun bawang
-asam keping
Cara-cara
-blend serai,bawang putih dan halia
-perap ikan 15 minit dengan bahan kisar dengan sos tiram dan serbuk lada hitam(skt ja serbuk ni, nak bagi budak2 makan juga)
-selepas 15minit, tabur daun sup,daun bawang, garam dan cabai yang dipotong.
-letak asam keping dalam air untuk stimmer.(picit limau nipis pada ikan pun ok)
-stimkan ikan untuk 20-40minit(check la bila masak, sebab xleh rasa saya stim selama mungkin)
-siap.
Gambar tak ada sebab .. terlupa dan sibuk makan.
Apa nak masak arini ya? Takkan la nak buat nasi arab, tak rety den tapi anak-anak suka.
Ida Khairani
Untuk supplement kesihatan, layari www.MySuperVitamins.com
salam ziarah..
ReplyDelete